-40%

Punguţa cu doi bani

Preț special 10,14 RON Preț standard 16,90 RON
în stoc
EAN:
978-606-8578-13-2
Autor(i): Ion Creangă
Scurtă descriere:

Poveste clasică

„Punguța cu doi bani” este o poveste despre curaj și perseverență scrisă cu mult umor de Ion Creangă.

Poveste clasică

„Punguța cu doi bani” este o poveste despre curaj și perseverență scrisă cu mult umor de Ion Creangă. Poate fi o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învață să citească.


O babă și un moșneag trăiau împreună într-o gospodărie. Baba avea o găină care oua zi de zi, iar moșul un cocoș și multă poftă de mâncare. Când o întreabă pe babă cum să îl convingă și pe cocoșul lui să facă ouă, baba îl sfătuiește să-i dea o bătaie zdravănă. Năpăstuit, cocoșul pleacă de acasă și găsește în peregrinările sale o punguță cu doi bani, pe care o înșfacă imediat în cioc. Cum tocmai trecea pe acolo boierul în trăsura sa, și cum boierul a râvnit la punguța cu doi bani, se dezlănțuie o serie de peripeții în casa și ograda boierească. Îi poftim pe cei mici să descopere dacă cocoșul se va întoarce triumfător acasă!

„Punguța cu doi bani” face parte din colecția Biblioteca din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate.

„Vezeteul iarăşi ia cucoşul şi-l zvârle in cireadă! Atunci, bucuria cucoşului! Să-l fi văzut cum inghiţea la buhai, la boi, la vaci şi la viţei; pân-a înghiţit el toată cireada, ş-a făcut un pantece mare, mare cât un munte! Apoi iar vine la fereastră, întinde aripele în dreptul soarelui, de întunecă de tot casa boierului, şi iarăşi începe!
Cucurigu! boieri mari, Daţi punguţa cu doi bani!” 
 

Mai multe informații
EAN: 978-606-8578-13-2
Autor(i): Ion Creangă
Colecția: Biblioteca din ghiozdan
Editura Galaxia Copiilor
Data apariției 28 ian. 2016
Traducător(i): Nu exista date disponibile
Ilustrator(i): Nu exista date disponibile
Pagini: 32
Format: 22 x 22 cm
Copertă: Flexibilă
Interior: policromie
Legătorie: Capsată
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsPunguţa cu doi bani